Svi hoće da smršaju što pre ali koliko je to stvarno realno?
Mršavljenje je proces koji zahteva vreme i posvećenost. Brzo mršavljenje može delovati primamljivo, ali nosi sa sobom brojne rizike. Kada telo gubi kilograme previše brzo, može doći do gubitka mišićne mase, a ne samo masnih naslaga.
Osim toga, brzo mršavljenje može negativno uticati na metabolizam, što otežava održavanje postignute težine. Takođe, brze dijete često ne obezbeđuju sve potrebne nutrijente, što može dovesti do zdravstvenih problema ali i prejedanja. Ovo je onaj momenat kada se osećate da ste stalno u začaranom krugu, u toku godine više puta radite na gubljenju kilograma, nešto se skine ubrzo se doda i više od skinutog i tako u krugu.
Stabilan i postepen gubitak težine, uz balansiranu ishranu i redovnu fizičku aktivnost, najzdraviji je i najodrživiji pristup mršavljenju.
Zapamtite, gubljenje kilograma nije sprint na 50 metara, već maraton koji treba da traje.
Preporučuje se da se gubitak kilograma na nedeljnom nivou kreće između 0,5 i 1 kilogram. Ova je bezbedno i održivo, sve ostalo ne valja
Znam, ne svidja vam se ova činjenica, ali je ona takva. Uostalom siguran sam da je većina vas osetila ovo što sam napisao i na svojoj koži i to više puta.